Blog

VINOTECA PER A CASA

Si ets un amant del vi i no et conformes amb tenir unes poques ampolles guardades a casa sinó que vols tenir la teva pròpia vinoteca per casa, avui et vam parlar sobre elles. Com a professionals en decoració i interiorisme des de fa més de 70 anys, hem anat veient com ha anat creixent el sector de la viticultura i més encara al nostre país, representant un símbol de tradició i referent mundial.

I, a qui no li agrada el vi? Ens agrada la seva història, el seu procés d'elaboració i el seu sabor. Tal és així que es fan rutes per generar experiències memorables per a molts viatgers basades en aquesta cultura. D'aquí que cada vegada més, vulguem tenir la nostra vinoteca a casa personal per poder degustar les diferents varietats i per convidar els nostres amics i no haver de contractar cap tast. Sona molt bé el de tenir el nostre propi tast a casa! Si amb això, t'han entrat més ganes encara de tenir un espai reservat per als teus vins, no et perdis tot el que hem de comptar sobre les vinoteques per casa ja que estem segurs que en acabar, en voldràs una.

PER QUÈ TENIR UNA VINOTECA A CASA

Cada vegada són més els partidaris de prendre's un bon vi negre, blanc, escumós o rosat en les millors condicions de temperatura i humitat. Les vinoteques petites per a casa, han incrementat la seva venda, i també la compra de vi online, més encara durant la pandèmia, quan amb prou feines podíem sortir de les nostres cases. D'aquí que el consum de vi creixés més del 25%.

T'haurà passat que a l'hora de conservar el vi, no suposes on posar-lo, no estigués a la temperatura idònia o fins i tot alguna ampolla arribés a trencar-se, al no tenir un lloc destinat per a ella. Doncs per això i si ets fan del vi, la millor solució és fer-te amb una vinoteca vi blanc i negre per conservar-lo de manera adequada. Diem això perquè segons el vi que sigui, la criança i la seva anyada hauran de tenir una temperatura concreta i això no es pot aconseguir en un frigorífic.

ON COL·LOCAR VINOTECA?

A l'hora de pensar en la ubicació de la nostra vinoteca per a casa, pot que la primera opció que ens vingui al cap sigui la de la cuina. És una bona opció i és la més freqüent però no l'única ja que depenent de l'espai amb el qual comptis, podràs aprofitar i ubicar la teva vinoteca per casa en estances més espaioses. Tots voldríem tenir un celler casolà, veritat?

La vinoteca ha d'estar a l'ombra

Encara que una vinoteca compti amb la seva pròpia tecnologia per conservar el vi, la temperatura del lloc no ha de superar els 30ºC, ni donar-li el sol d'una forma directa. Això podria danyar el nostre vi i la vinoteca.  

No col·loquis la teva vinoteca per casa al costat d'altres electrodomèstics

Les vinoteques o cellers casolans solen necessitar comptar amb un espai de 3 cm per cada costat, a més de no tenir a prop cap frigorífic o electrodomèstic que solta calor perquè podria afectar directament la temperatura i termòstat de la nostra vinoteca casolana. D'altra banda, tampoc es recomana col·locar una vinoteca al costat d'altres electrodomèstics que vibren ja que el vi podria patir. 

És clar l'on col·locar una vinoteca sigui quina sigui l'estada, vam conèixer la millor temperatura.

TEMPERATURA VINOTECA

Com escollir la temperatura ideal vinoteca? Imaginem que ja saps que el vi de qualitat no és una beguda que es prengui super freda possible però tampoc es percep bé el sabor si està massa calent. Per fer-ho bé, el vi s'ha de conservar a una temperatura molt concreta depenent del tipus que sigui.

Primer, si la teva idea és tenir vins d'un sol tipus com negre, blanc o rosat podràs adquirir una vinoteca per a casa d'un únic apartat i rang de temperatura. No serà el mateix si la teva idea és tenir moltes classes de vi, és millor pensar en una vinoteca amb controls de temperatura independents. 

Temperatura vinoteca vi negre

Per als vins negres, perquè no perdin els matisos del seu sabor.se recomana que la teva viniteca per casa haurà d'estar a una temperatura superior de conservació d'entre els 13ºC i els 18ºC. 

Temperatura vi blanc en vinoteca

Per als blancs, la temperatura vinoteca pot ser més baixa Per als vins escumosos l'ideal seran 7ºC, i per als blancs, d'entre 10ºC en aquells més joves, i 12ºC. Finalment, per als vins rosats podràs utilitzar aquest mateix rang, que seria al voltant dels 10ºC.

VINOTECA PER A CASA A MITJA 

Ara ja saps un poquet més sobre el vi i les vinoteques per a casa. Al nostre despatx d'arquitectura, interiorisme i paisatgisme realitzem vinoteques o cellers casolans a mida per crear un lloc únic i autèntic on gaudir. T'ensenyem l'abans i el després d'una vinoteca per a casa que vam fer per a un client que era tot un sibarites del vi.

VOLS UNA VINOTECA A MIDA?

Comparteix